Voor ouders & zorgprofessionals

Praatmethode

Zoek jij ook een methode waarmee je..

 

makkelijk het gesprek met je cliënt aan kan gaan over relaties en seksualiteit?

kan inventariseren wat de ervaringen, wensen en grenzen van je cliënt zijn.

je cliënt kan begeleiden bij het rustig opbouwen van een relatie.

Speciaal voor ouders of zorgprofessionals die graag met dit onderwerp aan de slag te gaan, ontwikkelde Lofjoe de praatmethode relaties en seksualiteit. 

Je hoeft vooraf geen hele methodiek door te spitten of uren tijd vrij te maken per gesprek. Deze methode is praktisch en zorgt dat je snel en makkelijk in gesprek kan met je cliënt. Door het gebruik van de praatmethode krijgt zowel de cliënt als de zorgprofessional snel een beeld van de ervaringen en het kennisniveau. Door middel van de methode kunnen wensen en grenzen in kaart gebracht worden. Mogelijke ondersteuningsvragen op dit gebied worden makkelijk bespreekbaar. 

Ook kun je met deze methode je cliënt begeleiden bij het rustig opbouwen van een relatie. 

Door het gebruik van de methode wordt vaak duidelijk welke kennis en vaardigheden er nog ontbreken. Hierdoor kunnen aanvullende trainingen of gewenste interventies ingezet worden. 

Trainingsmiddag:

 “Praktisch toepassen Praatmethode

relaties en seksualiteit”

De praatmethode werkt het best als je weet hoe je deze adequaat in kan zetten.Tijdens de trainingsmiddag gaan we hier praktisch mee aan de slag. 

Er zijn veel situaties waarbij de methode toegepast kan worden. Je kunt de methode zowel individueel, maar ook tijdens het begeleiden van koppels, gebruiken. Je kan het gebruiken bij het in kaart brengen van grenzen en wensen. Je kun hem bijvoorbeeld inzetten bij het communiceren over grenzen en wensen tussen partners, het rustig opbouwen van relaties en het verduidelijken van specifieke date-momenten. Maar hoe je dit nu zelf kan gaan doen, leer je het tijdens de training.

Schrijf je in voor de training.

De training zal jaarlijks op meerdere momenten aangeboden worden (datums volgen nog) . Deze training kan ook incompany afgenomen worden, bijvoorbeeld voor teams die met de methode willen gaan werken. 

Zij gingen je in training voor..

Amy en Ilse zijn als trainer zeer kundig, bereid mee te denken met casussen en waren altijd op tijd aanwezig ondanks de files en de lange reistijd. Communicatie verliep goed. Ze geven de trainers voldoende aandacht, nemen de tijd voor elke coach om aan het woord te zijn. Geven gericht feedback en zijn toegankelijk in communicatie. Ilse en Amy zijn goed op elkaar ingespeeld, dit was prettig, ze vulde elkaar aan waar nodig. Mooi om ze te leren kennen en mee samen te werken.

Ilona

Amy en Ilse zijn beiden zeer betrokken en je merkt dat hun passie en ervaring ligt bij relaties en mensen met een verstandelijke beperking! Inspirerend!

Roos

Door de flinke portie kennis en ervaring van Ilse en Amy rondom de thema’s seksualiteit en relaties bij mensen met LVB, zitten de trainingen en methodieken erg goed in elkaar en sluit het nauw aan bij de behoefte van de doelgroep.
Dit weten zij goed over te brengen aan zowel cliënten als zorgprofessionals. Naast de hoeveelheid kennis en ervaringen worden Amy en Ilse gekenmerkt door hun Brabantse nuchterheid en humor. Een perfecte combi als je het mij vraagt! Wanneer je de mogelijkheid krijgt om getraind te worden door de ze twee dames, grijp je kans dan met beide handen!
Milou Lapien, Datingcoach en oprichter Happyou

De training zit overzichtelijk in elkaar. Het enthousiasme van de trainers is motiverend. Ze stralen vertrouwen uit. Ze hebben duidelijk kennis van zaken.

Jolanda