Seksuele & relationele vorming

Individueel & groep

Seksuele en relationele vorming draagt bij aan persoonlijke groei, een positieve seksualiteitsbeleving, en bevordert het welzijn en de seksuele gezondheid. 

Lofjoe biedt seksuele vorming waarbij de persoonlijke groei en seksuele ontwikkeling vanuit een breder perspectief meer centraal staat met nadruk op een positieve seksualiteitsbeleving en het zelfstandig keuzes leren maken. Een onderdeel hiervan is gericht op het terugdringen van seksuele risico’s zoals soa/hiv, ongewenste zwangerschap en seksuele dwang.

Lofjoe maakt haar trainingen altijd op maat, gebaseerd op het kennis en ervaringsniveau van deelnemers in combinatie met persoonlijke leerdoelen. Dit kan individueel of in groepsverband. 

Dit zeggen cliënten:

In de training heb ik geleerd hoe ik een gesprek kan starten en welke vragen ik kan stellen. Dan kan ik de praatkaart gebruiken. Het gesprek op gang houden vind ik nog wel eens lastig, zeker als het een onbekende is.

In de training heb ik geleerd om mijn grenzen aan te geven. Ik ben weer een ervaring rijker en ben blij dat ik het tijdens de training heb kunnen oefenen. Ik vond het prettig om tijdens de training rollenspelen te oefenen. Dit gaf me meer zelfvertrouwen.

Het meeste heb ik geleerd van het omzetten van een niet helpende gedachten naar helpende gedachten en van je grenzen aangeven.

D, 26 jaar

ik vond het heel mooi om de rollen spellen te zien zo werden veel dingen duidelijk. En je kon je zelf heel goed in een rol in leven. Ik vond het altijd wel spannend om een rollen spel te doen maar ik vond het niet lastig omdat met de trainer te doen.

Grenzen aangeven en nee zeggen en contact maken waren onderwerpen die mij het meeste aanspraken.

Shirley, 23 jaar

ik vond de groepstraining leuk en leerzaam, vooral het maken van vrienden. En hoe je een relatie kunt opbouwen en hoe het dit het beste kunt aanpakken. De filmpjes zijn fijn, veel duidelijker dan woorden.

F, 24 jaar