Begeleide ontmoetings-avonden

Mensen met elkaar verbinden. Samen eenzaamheid bestrijden. Laagdrempelig en bij jou in de buurt! 

Vanuit de praktijk weten we dat veel mensen het lastig vinden om contact te leggen. Vooral het gesprek aan gaan en dit gesprek op gang houden. Vaak heeft men weinig of negatieve ervaringen op dit gebied. Alleen het aanbieden van een “vindplek” (een activiteit of ontmoetingsplek) is voor deelnemers onvoldoende om te komen tot langdurige contacten. Hiervoor is specifieke ondersteuning nodig tijdens avonden. Ontmoetingsavonden van Lofjoe worden daarom gegeven door ervaren trainers welke deskundig ondersteunen bij het maken van contact. 

Krijg jij ook vaak de vraag:

Waar ontmoet ik anderen?

Hoe maak ik contact?

De drempel om naar een reguliere avond te gaan is voor mij te hoog/ eng.

Wie kan ik daar om hulp vragen als ik het lastig vind? Ik durf niet alleen.

Hoe gaat dat in zijn werk?.. 

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen zoals door Lofjoe ontwikkelde vragenkaartjes met teksten of afbeeldingen. Of door het gebruik van de door Lofjoe ontwikkelde Praatkaart; een hulpmiddel om met anderen in gesprek te kunnen gaan.  Daarnaast zijn ook verschillende contact-spellen aanwezig voor mensen die het makkelijker vinden om via een spelvorm contact te maken.

Zij gingen je voor..

“De ruimte  was gezellig aangekleed. Er stonden gezelschapspelletjes klaar en je kon lekker iets te drinken pakken.
De gezelschapspelletjes waren bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan. Er werden vragen gesteld, zoals: wat is je favoriete huisdier, of wat zijn je hobby’s.
Door deze vragen kwamen er leuke gesprekken op gang en vloog de avond voorbij.”

F.

“De vriendschapsbegeleiding ging goed. We hebben elkaar ontmoet via Lofjoe. We gaan elke maand naar de film. Dat vind ik fijn. Anders zaten we alle twee thuis. Nu kunnen we samen een paar uurtjes weg en dan gaan we samen wat eten en dan weer naar huis.”

Willbert, 48 jaar

“Het is goed om begeleiding te krijgen bij het maken en behouden van vriendschappen, omdat het contact soms moeilijk is. En waar je over moet praten. Het afspreken is lastig vanwege afstand of vervoer. Ook omgang met beperking.”

Yvonne, 28 jaar

“Bij de ontmoetingsavonden hebben ik andere meiden leren kennen. We spreken elke 2 maanden af . De sfeer is elke keer heel gezellig.”

Kari, 34 jaar

“Voor sommige mensen is het heel belangrijk om begeleiding te krijgen in vriendschap om dat het voor sommigen mensen met een beperking heel lastig is op welke manier een goede vriendschap kan onderhouden” 

Fleur, 21 jaar