“De ruimte was gezellig aangekleed. Er stonden gezelschapspelletjes klaar en je kon lekker iets te drinken pakken.
De gezelschapspelletjes waren bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan. Er werden vragen gesteld, zoals: wat is je favoriete huisdier, of wat zijn je hobby’s.
Door deze vragen kwamen er leuke gesprekken op gang en vloog de avond voorbij.”

F.

“De vriendschapsbegeleiding ging goed. We hebben elkaar ontmoet via Lofjoe. We gaan elke maand naar de film. Dat vind ik fijn. Anders zaten we alle twee thuis. Nu kunnen we samen een paar uurtjes weg en dan gaan we samen wat eten en dan weer naar huis.”

Willbert, 48 jaar

“Het is goed om begeleiding te krijgen bij het maken en behouden van vriendschappen, omdat het contact soms moeilijk is. En waar je over moet praten. Het afspreken is lastig vanwege afstand of vervoer. Ook omgang met beperking.”

Yvonne, 28 jaar

“Bij de ontmoetingsavonden hebben ik andere meiden leren kennen. We spreken elke 2 maanden af. De sfeer is elke keer heel gezellig.”

Kari, 34 jaar

“Voor sommige mensen is het heel belangrijk om begeleiding te krijgen in vriendschap om dat het voor sommigen mensen met een beperking heel lastig is op welke manier een goede vriendschap kan onderhouden” 

Fleur, 21 jaar

“In de training heb ik geleerd om mijn grenzen aan te geven. Ik ben weer een ervaring rijker en ben blij dat ik het tijdens de training heb kunnen oefenen. Ik vond het prettig om tijdens de training rollenspelen te oefenen. Dit gaf me meer zelfvertrouwen.

Het meeste heb ik geleerd van het omzetten van een niet helpende gedachten naar helpende gedachten en van je grenzen aangeven.”

D, 25 jaar.

“Ik vond het heel mooi om de rollenspellen te zien, zo werden veel dingen duidelijk. En je kon je zelf heel goed in een rol in leven. Ik vond het altijd wel spannend om een rollenspel te doen maar ik vond het niet lastig om dat met Ilse te doen.

Grenzen aangeven en nee zeggen en contact maken waren onderwerpen die mij het meeste aanspraken.”

Shirly, 23 jaar

 “Ik vond de groepstraining leuk en leerzaam, vooral het maken van vrienden. En hoe je een relatie kunt opbouwen en hoe het dit het beste kunt aanpakken. De filmpjes zijn fijn, veel duidelijker dan woorden.”

F, 24 jaar

“In de training heb ik geleerd om mijn grenzen aan te geven. Ik ben weer een ervaring rijker en ben blij dat ik het tijdens de training heb kunnen oefenen. Ik vond het prettig om tijdens de training rollenspelen te oefenen. Dit gaf me meer zelfvertrouwen.”

D, 26 jaar

“Ik vind de voorbereidende gesprekjes voor de date fijn. Ik weet dan wie de ander is en waar die persoon moeite mee heeft, zodat ik hier rekening mee kan houden

Fleur, 21 jaar

Algemeen Dagblad & Eindhovens dagblad