voor ouders, studenten & zorgprofessionals

Workshop praten over seks

Praten over relaties en seks, hoe doe je dat als opvoeder/ hulpverlener op een goede manier?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld door ouders, hulpverleners en ondersteuners. Vaak voelt men zich handelingsverlegen op dit vlak. Dit is begrijpelijk door de kwetsbaarheid van doelgroep(en), alle protocollen gericht op grensoverschrijdend gedrag, onduidelijke visies op de werkvloer, meningsverschillen binnen je team of met ouders en gebrek aan informatie hierover binnen je beroepsopleiding.

Tijd om hier verandering in te brengen! Tijdens deze praktijkgerichte workshop wordt vooral enthousiast geoefend. Naast een gedeelte kennis vergroten is de workshop dus vooral gericht op het zelf gaan doen!

Waarom?

Voor mensen met een verstandelijke beperking of leerachterstand is het lastig om aan juiste informatie rondom relaties en seksualiteit te komen. Zij zijn hierin vaak afhankelijk van informatie en ondersteuning van anderen, zoals hulpverleners. Het is daarom essentieel dat ondersteuners over dit onderwerp in gesprek kunnen, maar vooral ook blijven gaan. Randvoorwaarden om te kunnen komen tot leuke seks zijn o.a. goede seksuele vorming waarbij men ook bewust wordt van eigen wensen en grenzen. 

Zij gingen je in training voor..

Door de flinke portie kennis en ervaring van Ilse en Amy rondom de thema’s seksualiteit en relaties bij mensen met LVB, zitten de trainingen en methodieken erg goed in elkaar en sluit het nauw aan bij de behoefte van de doelgroep.
Dit weten zij goed over te brengen aan zowel cliënten als zorgprofessionals. Naast de hoeveelheid kennis en ervaringen worden Amy en Ilse gekenmerkt door hun Brabantse nuchterheid en humor. Een perfecte combi als je het mij vraagt! Wanneer je de mogelijkheid krijgt om getraind te worden door de ze twee dames, grijp je kans dan met beide handen!
Milou Lapien, Datingcoach en oprichter Happyou