Weerbaarheids training

Individueel & groep

Als je weerbaar bent durf je voor jezelf op te komen. Je kent je grenzen/wensen en durft deze aan te geven zonder over de grenzen van een ander te gaan. 

Het vergroten van weerbaarheid is belangrijk. Als je weerbaar bent kun je op een passende manier opkomen voor eigen grenzen en wensen. Weerbaarheid helpt machtsmisbruik of geweldservaringen voorkomen. Weerbaarheid hangt samen met een gevoel van eigen waarde en zelfvertrouwen. Je leert ook hulp vragen aan anderen wanneer het jou niet lukt om het zelf op te lossen. Het is een belangrijk onderwerp wat terugkerend aandacht vraagt om hier verder in te kunnen ontwikkelen. 

Onze weerbaarheidstrainingen worden op maat gemaakt en kunnen individueel of in groep aangeboden worden. Bijvoorbeeld voor een bewonersgroep (ouderinitiatief), een werklocatie of binnen maatschappelijke organisaties.

Reactie ouderinitiatief..

Door de gekozen werkvormen sluit de training heel goed aan bij onze groep bewoners. Vooral de rollenspellen zijn top, hoe jullie de situaties spelen zijn zo herkenbaar voor onze bewoners, ik zie ze dit allemaal in zich opnemen waardoor ze daarna zelf tot oplossingen komen. Heel mooi om te zien!

Ouderinitiatief

Dit zeggen clienten..

In de training heb ik geleerd hoe ik een gesprek kan starten en welke vragen ik kan stellen. Dan kan ik de praatkaart gebruiken. Het gesprek op gang houden vind ik nog wel eens lastig, zeker als het een onbekende is.

In de training heb ik geleerd om mijn grenzen aan te geven. Ik ben weer een ervaring rijker en ben blij dat ik het tijdens de training heb kunnen oefenen. Ik vond het prettig om tijdens de training rollenspelen te oefenen. Dit gaf me meer zelfvertrouwen.

D, 26 jaar