Thema avonden

Het doel van een thema avond is om op een positieve manier kennis en vaardigheden te vergroten tijdens gesprekken met elkaar. Ons interactieve rollenspel is hierbij een onmisbaar onderdeel. 

Thema avonden zijn voor minimaal 6 tot maximaal 20 deelnemers. 

We bespreken onderwerpen als..

Hoe maak ik contact?

Eerste hulp bij daten

Eerste hulp bij chatten

Praten over grenzen en wensen

Opkomen voor jezelf (weerbaarheid)

Wat is het verschil tussen een vriendschap en een relatie?

Hoe en waar ontmoet ik nieuwe mensen?

...etc. (andere thema’s zijn bespreekbaar)

Wij kunnen je daarbij helpen..

 

Om contacten met anderen te kunnen maken of te onderhouden zijn sociale kennis en vaardigheden essentieel. Uit zowel onderzoek als uit de praktijk blijkt dat dit nou net is waar het bij deze doelgroep aan ontbreekt. Thema avonden geven op een laagdrempelige en praktische wijze informatie over verschillende onderwerpen. 

Het opdoen van sociale succeservaringen, het ontmoeten van andere deelnemers en het ervaren van trots en plezier spelen ook een centrale rol tijdens een thema-avond. Het stukje acceptatie en herkenning speelt ook een belangrijke rol. We bespreken interactief thema’s waar veel deelnemers moeite mee hebben. Deelnemers bespreken herkenbare problemen en obstakels, maar komen ook met bruikbare tips voor elkaar. 

Rollenspel: Een vast en onmisbaar onderdeel van onze thema avond is het rollenspel. Twee trainingsacteurs spelen herkenbare situaties uit de praktijk na. Iedere deelnemer kan hierdoor vanuit zijn eigen ervarings- en kennisniveau reageren op het spel. De trainers (en anderen deelnemers) kunnen hierdoor gericht aansluiten bij vragen die spelen op dat moment.  

 

Dit zeggen clienten:

de thema avonden waren leuk! De rollenspelen waren leuk in elkaar gezet. Als ik het zie in een rollenspel, past het beter en is het goed voor mijn zelfbeeld. En als ik filmpjes bekijk, snap ik het beter. 

Kari, 34 jaar

De thema avonden vond ik interessant, wat er verteld werd. De vragen die je had werden goed uitgelegd.

Wilbert

We hebben een aantal keren een thema avond van Amy en Ilse bijgewoond binnen onze instelling. Deze avonden worden door de cliënten goed bezocht. De avonden sluiten goed aan bij het niveau van de cliënten. De informatie wordt op verschillende manieren aangeboden. De rollenspellen spreekt de cliënten aan. Ze kunnen niet wachten om te reageren en te vertellen wat ze fout doen. Amy en Ilse hebben oog voor iedereen in de groep en betrekken iedereen erbij. Fijn dat je achteraf de informatie meekrijgt voor zowel de cliënt als de begeleiders die er die avond niet bij waren

Mona en Judith (zorgproffesionals seksualiteit)